dinsdag 12 september 2017

dinsdag, 12 september

- Ize mag op de eerste stoel komen zitten.  Thijs op de voorlaatste stoel.
Op welke stoel zit Ditte? 
We oefenen de rangtelwoorden in: eerste, tweede, derde.... laatste, middelste, voorlaatste...

- Vandaag stond er een heel moeilijk woord op het programma : de !  Bij het woord "de" gaan we het woord niet uit elkaar halen maar leren we het woord in zijn geheel.  Dit woord moet snel herkend kunnen worden.  In de klas kreeg iedereen het woord "de" om in het woorddoosje te steken.

- Deze week gaan we voor de muzische les naar de kleuterschool.  Bij juf Lut kunnen we bewegen, eens spreken met een andere stem, een springen terwijl we iets roepen...
De juffen en de meester hadden terwijl tijd voor kindgesprekken.  Hoe gaat het in het eerste leerjaar?  Kom je graag naar school?  Is er iets dat je niet zo leuk vindt?  Niet iedereen kwam vandaag aan de beurt, binnen twee weken doen we verder met de kindgesprekken.

- Tijdens de muzische les hebben de juffen en de meester tijd voor kindgesprekken.  Samen even praten over de eerste dagen in de lagere school in zeer zinvol.

- In de namiddag werken we aan een bedanking voor de appelboer.  Morgen maken Wim en Mieke Stoffels tijd om ons rond te leiden op hun fruitbedrijf.  Na het goed observeren van appels en peren, proberen we er zelf eentje te tekenen en uit te knippen.

- We trokken ook met z'n allen naar het zebrapad in het dorp.  Hoe kan je veilig oversteken met een gemachtigd opzichter ?  Dat is ook belangrijke voor (groot)ouders.  Je mag pas oversteken als de gemachtigd opzichter duidelijk een teken heeft gegeven dat je mag oversteken.  Goed wachten hoor !

- Louis George wordt morgen 6 jaar! Maar.. omdat we morgen naar de appelboer gaan, kreeg Louis George vandaag al zijn mooie verjaardagskroon, verjaardagskaart en mocht hij een cadeautje kiezen uit de verrassingsdoos.