woensdag 13 september 2017

woensdag, 13 september

Het was uitkijken naar de buienradar.  Die voorspelde geen regen.  Dus trotseerden we de wind, maar ook een paar verdwaalde druppeltjes.  Gelukkig waren de meeste kinderen goed voorzien van een kap aan hun jas !

Mieke stond ons al op te wachten aan haar winkel.  Na een koekje of fruitje luisterden we naar haar verhaal.  Hoe groeit een appeltje ?  Van een bloemetje tot een grote of kleine appel aan de boom.  In de lente vliegen de bijtjes en geven elkaar heel veel zoentjes.  Nadien kunnen de appels groeien.
Afhankelijk van het weer groeien appels sneller of trager.  Dit jaar is de pluk vroeg begonnen.  Wim, de man van Mieke plukt dan heel veel appels, samen met een paar helpers.  Mieke zorgt ervoor dat de appels gesorteerd en verkocht worden.  In de winter is Wim de kapper van de bomen, dan moeten ze gesnoeid worden.  Ondertussen blijft Mieke haar winkel open en kunnen we het hele jaar door appels komen kopen.  

We mochten ook van het heerlijke appelsap proeven.  Vers geperste appels zijn heel gezond.  Appeltjes proeven houden we voor morgen in de klas.  

Dankjewel aan Mieke en Wim !!!