dinsdag 5 september 2017

dinsdag, 5 september

- Met speelgoed leggen we hoeveelheden: 4 blokken, 2 dieren, 5 schildpadden....
We vergelijken hoeveelheden en maken zinnen met de woorden meer, minder, evenveel.
5 is meer dan 2
1 is minder dan 4

- Bij het inoefenen van de letters en woorden, gebruiken we ook een klikklakboekje.  Alle geleerde letters komen in het boekje.  Met die letters kunnen we dan nieuwe woorden maken.  Dit boekje zit in de boekentas.  Het inoefenen met het klikklakboekje is nu nog gemakkelijk (maak het woord "ik").  Nadien maakten we nog enkele oefeningen in het werkboek van Mol en Beer.- In de zithoek maakten we even tijd om te vertellen over de kermis.  Welke attractie vond jij de leukste ?  Welk prijsje heb je mogen kiezen ?

- Ook in het eerste leerjaar komt juf Lut √©√©nmaal per week voor een muzische les.  Deze week kwam ze naar onze klas om samen te zingen en te bewegen!

- Per week zijn er twee kinderen die de "post" mogen rondbrengen.  Daarom gingen we elke gang even bekijken om te zien wat er is.  Waar zit juf Eline, juf Joke, juf Greet, ... ?

- Achteraan in het agenda kleeft een blad met 4 afwezigheidsbriefjes.  Is je kind ziek, kan je 4 keer per schooljaar zonder doktersvoorschrift thuis blijven.  Na 4 briefjes telt alleen een doktersbrief.

- Op dinsdag mogen de kinderen van het eerste leerjaar in de zandbak spelen.  Er werden grote werken uitgevoerd...