maandag 6 november 2017

dinsdag, 7 november

- Bij het maken van plusoefeningen mag iedereen nog blokjes gebruiken. 
We proberen het gebruik van blokjes een beetje af te bouwen.  Alle oefeningen met 0 proberen we zonder materiaal uit te rekenen.

- Gisteren leerden we het woord "muur".  Vandaag maakten we nog enkele oefeningen hierop.  In het leesboek proberen we elke dag sneller en sneller te lezen.  Probeer het woord in je hoofd te hakken, niet meer luidop.  Als je kan, mag je het woord ook al traag in één keer proberen te lezen !

- Voor de herfstvakantie maakten we heel wat voorbereidende schrijfoefeningen.  Vandaag zijn we gestart met de eerste schrijfles van de letter o - a - d.  Dit gaat zo :

"o" :
Berg op, berg op, berg over tot aan het agentje en het agentje zegt : Stop ! Omleiding, terug ! Rondje dichtmaken, vertragen, vertragen, vertragen.


"a" :
Berg op, berg op, berg over tot aan het agentje en het agentje zegt : Stop ! Omleiding, terug ! Rondje dichtmaken, vertragen, vertragen, vertragen.  Oeps te ver, recht stokje naar beneden met een haakje.

"d" :


Berg op, berg op, berg over tot aan het agentje en het agentje zegt : Stop ! Omleiding, terug ! Rondje dichtmaken, vertragen, vertragen, vertragen.  Oeps te ver, oeps veel te ver, recht stokje naar beneden met een haakje.Dit doen we eerst met de vinger in de lucht, daarna op de bank.  We probeerden de letters ook al eens een keertje op een blad te schrijven.  Niet zo gemakkelijk ! 

- Juf Lut was op vakantie geweest bij de piraten.  Piraten heisen de zeilen, roven en vechten, zoeken naar schatten en graven naar schatten.  Kan jij het zingen ? 

- Iedereen is anders.  Dat weet iedereen.  Hoe gaan we daarmee om ?  En de andere mensen ?   We luisterden naar het verhaal van Haasje.  

- In het agenda zitten drie uitnodigingen voor de boekenbeurs van 15 november.  Het is de bedoeling dat je kind aan 3 mensen een uitnodiging geeft voor de beurs.  Zoeken maar ! 

En morgen mag iedereen met heel veel FLUO naar school komen.  Heb jij thuis iets liggen ?