dinsdag 3 oktober 2017

dinsdag, 3 oktober

- Klop klop !  Wie is daar ?  Juf Margot kwam niet de ramen wassen maar wel ...  Wat een leuke verrassing !!!


 
 

- De getallen krijgen een vaste plaats op een getallenlijn.  De lijn heeft achteraan een pijl, weet je nog wat dat wil zeggen?  We oefenen de begrippen voor, na en tussen.
Welk getal staat voor 3?
Wat komt er na 1?

- Elke dag oefenen we nu woorden met drie letters.  Als dit nog moeilijk is, leg je het woord "ik".  Leg er dan een nieuwe letter voor : mik, sik, rik, ... Dit kan je ook met "an" doen : jan, man, lan, ...

- Dansen en zingen bij juf Lut.  Donderdag is het Saved by the bell.  De kinderen die thuis een bel hebben, mogen die zeker meebrengen.  Dan gaan we samen bellen om aan alle kinderen te denken die niet naar school kunnen.

- Na de herfstvakantie beginnen we met letters te schrijven.  Nu zijn we gestart met het voorbereidend schrijven.  Als we goed aan de bank zitten, kunnen we het potlood goed tussen de vingers steken.  Onze luie hand helpt om het blad goed vast te houden.  Kan je dan met je pols de juiste bewegingen maken ?- Aan de linkerpols hangt een lilabandje.  Vandaag maakten we een "toets" om te zien of iedereen goed het verschil kent tussen links en rechts.  Lukt dat al ?  

- Morgen is het dierendag.  Je mag je huisdier meebrengen, als het tenminste goed in de klas kan zijn.  Je mag ook verkleed als een dier naar school komen.  Ook een knuffeldier of een foto van een dier mag je meegeven !