vrijdag 22 december 2017

vrijdag, 22 december

- We werkten in 4 groepen: rekenoefeningen maken op de computer, verbeteren van foutjes in het rekenboek, rekenspelletjes en extra rekenblaadjes afmaken. 

- Leesletters, hoofdletters, schrijfletters, we hebben ze allemaal geleerd.  Heeft iedereen ze gekregen ?  Zitten ze bij iedereen in de boekentas ?

- Vandaag leerden we hoe de tweetekenklanken geschreven moeten worden.  Hoe maak je de verbinding tussen twee letters ?  Soms is dat heel gemakkelijk, soms is dat moeilijker.

- We vergelijken inhouden!  De vorm van de fles is belangrijk, laat je niet foppen.

- Het agenda werd voor de laatste keer dit jaar nagekeken.  Werkbladen werden gewisseld, stickers werden gekleefd.  Naast het boekje van de bib en het kersenboekje zit er vandaag nog een mogelijk leesboekje in de boekentas.  Thuis kan je kiezen uit welk boek je wil lezen.  In de huiswerkkaft zitten ook extra reken- en schrijfblaadjes.

- Op het einde van het trimester gaat het rapport voor de tweede keer mee naar huis.  Alle kinderen hebben hard gewerkt en worden daarvoor beloond.  Ook het sleutelblad zit erbij.  Mogen we vragen om dit gehandtekend mee terug te geven a.u.b.  ?  Het kaftje met liedjes hebben we na de vakantie ook graag terug

- We maakten we banken nog even schoon.  De pennenzakken gaan twee weken op vakantie.  Zo kunnen ze thuis nog een keer nagekeken worden, samen met de drinkbussen.

- In de namiddag bracht de kerstman een groot pak in elke klas.  Het was een muzikaal pak.  Als de muziek stopt mag dat kind het pak open maken.  En wat zal er allemaal in ?  Kan jij dat thuis vertellen ?
 

 

Dankjewel aan juf Lotte, je was een fijne juf!  Veel succes in het tweede leerjaar!
 
 
Welkom aan juf Carmen!  We zien je graag terug in januari!