donderdag 21 december 2017

donderdag, 21 december

- We oefenen nu dagelijks op de bewerkingen tot 8.  Voor de moeilijke oefeningen gebruiken we de getalbeelden.  Tijdens het zelfstandig werk, kan er ook gewerkt worden op de computers of met rekenspelletjes.

- In de taalles deelden we voor de laatste keer werkboek 2 uit.  We maakten de laatste bladzijden.  Nu zit het boek in de boekentas.  Het mag nu thuis blijven.  Wie wil, mag de overige oefeningen thuis nog afmaken.  Het boek moet niet mee terug komen.

- Op het einde van het trimester maken we het even stil.  We stappen naar de kerk om naar mooie verhalen te luisteren.  Ook liedjes klonken mooi in de kerk.

- Juf Nicole had het reisje rond de wereld klaargelegd.  Opgelet, je mag niet op de lava komen.  Lukte dat ?

- Heel wat kinderen van 1B hadden vandaag hun gezondheidsboekje bij voor een ... prikje.  Amai, wat was iedereen stoer !

- In de namiddag werkten we in de kerstwerkwinkel: het woord Kerstmis stempelen, splitsen met kerstballen, een kerstboom maken met de loconblokken, een nieuwe jaartal met onze naam op het bord schrijven, een kerstliedje zingen voor elkaar....  en natuurlijk de Kerstmannen-winter-loop!