vrijdag 1 september 2017

vrijdag, 1 september

Wat een spannende dag !  Na een heerlijke vakantie was het tijd om terug naar school te gaan.  En deze keer ... naar het eerste leerjaar !

Gelukkig zagen we aan de schoolpoort de juffen en meester van het eerste leerjaar staan.  Na een kort afscheid van mama/papa, ... zocht iedereen de weg naar het eerste leerjaar.  Maar die weg kende iedereen al.

Na de eerste schoolbel verzamelde iedereen bij juf Eline.  Na een kort woordje mocht elke klas even rechtstaan om zich te laten zien en horen.  Ook de kinderen van het eerste leerjaar kregen extra aandacht, want voor hen was het allemaal nieuw.   Het was wel een gek gezicht met al die mooie brillen.

Nadien zochten we onze plek in de klas.  Na een korte kennismaking haalden we alle spullen uit de boekentas.  We mochten het aan iedereen laten zien en daarna kreeg het een plek in de klas.

Juf Nicole en juf Greet kwamen ons uit de klas halen om een paar "bal"-spelen te doen.  Dat was leuk!

Voor de speeltijd begon, kregen we de tijd om even naar het toilet te gaan.  Nadien konden we onze koek of fruitje rustig opeten.

We moesten ook al echt 'werken'.  Iedereen kreeg een "ik"-boekje.  Wat eten we graag ?  Wie woont er bij mij thuis ?  Wie kan zijn/haar naam al goed schrijven? ...   Dit boekje zit nu in de boekentas en dat mag al thuis blijven.  Je kan het thuis verder afmaken.

Tijdens de middag namen we rustig de tijd om onze boterhammen op te eten.  Nadien mocht iedereen spelen.

Het agenda werd een eerste keer ingevuld.  Vergeet geen handtekening onderaan te plaatsen.

De dag werd afgesloten met een heerlijke verrassing!