donderdag 7 september 2017

donderdag, 7 september

-We tellen 5 auto's, we leggen evenveel blokjes en leggen het bijpassende getalbeeld erbij.
 We tellen 2 vliegtuigen, we leggen minder blokjes en leggen het passende getalbeeld erbij.
Zo koppelen we getalbeelden aan hoeveelheden en oefenen we de begrippen meer, minder, evenveel verder in.

- In het themaverhaal maakten we kennis met Mol, het vriendje van Tom.  'mol' is het woord dat we vandaag leerden.  Het is een woord dat bestaat uit drie letters : m, o en l.  Het woord met de tekening mag je thuis uitdrukken en in het woorddoosje stoppen.  De groene letterkaartjes zitten in het letterdoosje.  Deze letters moeten goed gekend zijn.  In het agenda zit ook een blaadje om thuis te rekenen en te lezen.  Dat blaadje is vandaag het huiswerk.  Samen met mama en/of papa kan je praten over de week.  Letters lezen en woorden lezen is het huiswerk aan de achterkant.

- Juf Nicole is de turnjuf van het eerste en tweede leerjaar.  Zij vertelde ons hoe we ons moeten aan- en uitkleden.  Nadien kregen we onze eerste turnles.  Kan jij nog vertellen wat we gedaan hebben ?

- Vandaag kregen we bezoek van 2 meesters die veel spullen bij hadden om de fietsvaardigheden te vergroten.  Dat was best een beetje eng, maar het lukte wel.- Morgen zit in het agenda een brief over de info-avond.  Deze gaat dinsdag 12 september door om 20 uur in onze klassen.  Inschrijven kan op de brief van morgen.  Ook het vademecum zal morgen meekomen.